[:es]

Oops...
Slider with alias nueva-obraproyecto-4 not found.

34°48’48.9″N 113°43’13.6″E

MATHIAS KLOTZ/ RODRIGO DUQUE

Nicolas Reitze- Miguel Cohen

Zhengzhou,CHINA

2016

The Zhongyuan Bank building is in the development of the ZhendongNew District. The bank’s plot is located in the outer ring of the complex. The master plan of the district defines towers of 60,000 m2 in area, 100 meters high, and with a podium of 20 meters high. 

The initial observation of the project is derived from the fact that the regulations generate a large-area type plan, more than 3000 m2, and a resulting proportion that defines very deep bays. To have quality offices we think that natural light is of great importance, the first operation is a cut that divides the plant into two areas, and allows light to reach the “core”, illuminating the less favored areas. This operation also aims to separate the tower into two parallel bars allowing a perception of greater verticality and slenderness, improving the ratio of the high width of the volumes. Both volumes are moved in opposite directions increasing the perimeter of natural light, and defining spaces at the ends of the building, which take advantage of cross views to both lakes. 

To reinforce the urban idea of ​​movement represented by the ring circulations of the whole, we propose a volumetric operation based on curves that generate a continuity of façades without edges. To accentuate this, and simultaneously improve solar protection of the facades, a series of vertical bicolor lattices is proposed. They surround the perimeter always perpendicular to the facade, causing a kinetic visual effect that accompanies our route, and gives movement to the facade.

The podium is solved with the same strategy of continuity, in which the facades are deployed, increasing the perimeter based on curves, and connecting both vertical volumes.

[:en]
Oops...
Slider with alias nueva-obraproyecto-4 not found.

34°48’48.9″N 113°43’13.6″E

MATHIAS KLOTZ/ RODRIGO DUQUE

Nicolas Reitze- Miguel Cohen

Zhengzhou,CHINA

2016

 

The Zhongyuan Bank building is in the development of the ZhendongNew District. The bank’s plot is located in the outer ring of the complex. The master plan of the district defines towers of 60,000 m2 in area, 100 meters high, and with a podium of 20 meters high. 

The initial observation of the project is derived from the fact that the regulations generate a large-area type plan, more than 3000 m2, and a resulting proportion that defines very deep bays. To have quality offices we think that natural light is of great importance, the first operation is a cut that divides the plant into two areas, and allows light to reach the “core”, illuminating the less favored areas. This operation also aims to separate the tower into two parallel bars allowing a perception of greater verticality and slenderness, improving the ratio of the high width of the volumes. Both volumes are moved in opposite directions increasing the perimeter of natural light, and defining spaces at the ends of the building, which take advantage of cross views to both lakes. 

To reinforce the urban idea of ​​movement represented by the ring circulations of the whole, we propose a volumetric operation based on curves that generate a continuity of façades without edges. To accentuate this, and simultaneously improve solar protection of the facades, a series of vertical bicolor lattices is proposed. They surround the perimeter always perpendicular to the facade, causing a kinetic visual effect that accompanies our route, and gives movement to the facade.

The podium is solved with the same strategy of continuity, in which the facades are deployed, increasing the perimeter based on curves, and connecting both vertical volumes.

[:]